/  Kvalitet   /  Materiale   /  OM MATERIALET ULLFROTTÉ ORIGINAL

Ullfrotté Original er materialet som Woolpower AB i Östersund utviklet i samarbeid med det svenske forsvaret, forskere, leger og overlevelseseksperter på begynnelsen av 1970-tallet. Et slitesterkt tekstilmateriale bestående av fin merinoull, polyamid/polyester og luft.

UTVIKLET PÅ BEGYNNELSEN AV 1970-TALLET

Ullfrotté Original er materialet som Woolpower AB i Östersund utviklet i samarbeid med det svenske forsvaret, forskere, leger og overlevelseseksperter på begynnelsen av 1970-tallet. Et slitesterkt tekstilmateriale bestående av fin merinoull, polyamid/polyester og luft.

ULLFROTTÉ ORIGINAL ER 80 % LUFT

Materialet er en strikket frottévare der ene siden er glattstrikket og andre siden består av frottéløkker. De luftige frottéløkkene i kombinasjon med ullens krusete fiber danner en trikot som binder mye luft. Opptil 80 % av materialet består faktisk av luft, og har derfor svært god evne til å isolere kroppsvarme. Jo større luftlag man har rundt kroppen, desto mer varme klarer man å beholde.

Luft leder ikke bort varme i særlig stor grad, men det gjør tekstil. Den luftige trikoten har få kontaktpunkter mot kroppen, som innebærer at det er få punkter der kroppsvarmen kan ledes bort.

Det luftige materialet slipper lett gjennom fuktighet fra kroppen. Når kroppen blir svett, øker trykket innenfor klærne. Vannmolekylene beveger seg da utover der luften er kaldere og trykket lavere. Er materialet tynt og fibrene har de riktige egenskapene, bidrar det til at fuktigheten transporteres bort fra kroppen.

Materialets myke frottéoverflate kan bæres direkte mot huden. Det gir maksimal nytte, ettersom materialet holder på kroppsvarmen samtidig som det hjelper kroppen med å absorbere og transportere bort svette. Ullfrotté Original holder på kroppsvarmen, også når materialet er fuktig.

ULLEN KOMMER FRA MERINOSAUER

Merinoullen i materialet kommer fra Patagonia; Argentina og Uruguay. Merinoullen er en veldig fin, myk og krusete ull og egner seg utmerket til plagg som bæres helt inntil kroppen. Ullen i Ullfrotté Original er 22 mikron, som betyr at ullfibrene er 22 tusendels millimeter tykke. Det gir en behagelig ull som samtidig er sterk.

MATERIALET ER SLITESTERKT

Ull har fantastiske egenskaper, men slitestyrken er likevel ikke optimal. For å skape en maksimal slitestyrke i materialet er ullen blandet med en tredjedel syntetiske materialer. Nærmest kroppen er det for det meste merinoull, med polyester på utsiden for høyest mulig slitestyrke.

NESTEN INGEN SØMMER

Ullfrotté Original strikkes på spesialutviklede maskiner, der alt fra størrelsen på frottéløkkene til tettheten på maskene er nøye utprøvd. Alle plaggdeler strikkes på rundstrikkemaskiner i ulike diameterstørrelser, helt uten sømmer som både kan gnage og revne.