/    /  Woolpower AB

Vi har tradisjon og kunnskap

WOOLPOWER AB BLE GRUNNLAGT I ÖSTERSUND 1969

Selskapet startet i 1969 som en rendyrket produksjonsenhet og underleverandør til Kooperativa Förbundet, KF, og het da Vinetta AB. Selskapet hadde på det meste over 530 ansatte og produserte først og fremst nylonstrømpebukser. På begynnelsen av 1970-tallet ble materialet Ullfrotté Original utviklet i samarbeid med det svenske forsvaret. Målet var å lage varme, holdbare og lettstelte underklær. De første Ullfrotté-plaggene ble produsert i 1972. Etter flere navne- og eierskifter underveis ble navnet på selskapet i 1999 endret til Ullfrotté AB. Siden høsten 2008 heter selskapet Woolpower AB.

Varemerket er også endret. Fra Ullfrotté Original, via KLAR Ullfrotté, heter varemerket nå Woolpower. Materialet som vi fremstiller og bruker i de fleste plaggene vi produserer, kaller vi imidlertid fortsatt Ullfrotté Original.

FAMILIESELSKAP

Woolpower eies av familieselskapet Ekstigen AB. Sammen med Woolpower utgjør Gränsfors Bruk og Gränsfors Smide, som blant annet lager Tove-brekkjernet og Gränsfors-øksen, et konsern i Ekstigen AB.

Woolpower er i dag helt rettet mot produksjon av varme underklær, sokker, forsterkningsplagg og tilbehør som selges under varemerket Woolpower. Selskapet har omkring sytti ansatte og all produksjon fra garn til ferdigsydd plagg skjer i Östersund, i Sveriges fjellandskap. Omtrent 80 % av salget skjer gjennom eksport til over 25 land rundt omkring i verden.