/  Kvalitet   /  Kvalitetsmerking

Woolpower har som mål å lage gode produkter med høy kvalitet og funksjon. Produkter som varer lenge. Vi er i dag sertifisert i henhold til ISO 9001:2000, og vi arbeider kontinuerlig med å forbedre oss på alle områdene våre.

Ettersom vi har produksjonen i Östersund, får samtlige ansatte, også de som ikke arbeider direkte med produksjon, et innblikk i hva vi gjør og hvordan ulike produkter lages. Vi har full kontroll over produksjonen og kan tilby høy kvalitet.

Her i Östersund er det kaldt klima, og vi som arbeider ved Woolpower trenger bare gå rett utenfor døra for å teste klærne. Dessuten samarbeider vi med mange testpersoner som bruker produktene i skiftende, tøffe miljøer.

Noen av grunnene til at produktene våre holder svært høy standard med tanke på kvalitet og levetid, er blant annet følgende:

FÅ SØMMER SOM KAN GNAGE OG REVNE

Vi anser sømmer som negativt, ettersom det vil være det svakeste leddet i stoffet, og det er størst fare for at materialet revner akkurat der. Dessuten er sømmer generelt mindre myke og elastiske i forhold til materialet for øvrig, og med færre sømmer blir plaggene finere. De fleste av plaggene våre er derfor oppbygd av rundstrikkede “rør”, og plaggene har ikke langsgående sømmer. Til og med linningene på ermer og bein er strikket i ett stykke.

HÅNDVERKSMESSIG PRODUKSJON

Alle ansatte hos oss har månedslønn, og ingen arbeider på akkord. Det handler ikke om å produsere så mange plagg som mulig, men å produsere plagg av høyest mulig kvalitet. Under hele produksjonen gjennomfører vi derfor ulike kontroller og tester for at ingen feil skal oppstå. Hvert enkelt plagg sys av én og samme syerske som dessuten kontrollerer plagget når det er ferdig. Syersken kontrollerer plagget og godkjenner det med sin navnelapp. Vi er stolte over det vi produserer, og vi kan stå for det.

Dessverre kan det selvfølgelig oppstå feil også hos oss. Er det en kosmetisk feil, som ikke påvirker plaggets funksjon, selges det som andresortering i fabrikkutsalget. Hvis feilen skulle være så alvorlig at vi ikke kan selge plagget, gis det bort til veldedighet.

IKKE 100 % ULL

Ull er et unikt naturmateriale med mange positive egenskaper, men det er tross alt ikke like slitesterkt som syntetiske fibrer. Derfor har vi blandet ullen med blant annet polyamid, som gjør at vi kan ivareta ullens utmerkede egenskaper, men samtidig fremstille et mer holdbart plagg enn om vi brukte bare ull.

Vår ambisjon er å skape enda bedre produkter ved å bruke foredlede råvarer og nye foredlingsmetoder. Forskningsinstitutter, råvareprodusenter, maskinleverandører og brukere av Woolpower-underklær rundt om i verden er vår kilde til kunnskap for fremtiden.